The Walking Dead Hungary

A legmegbízhatóbb, legtartalmasabb forrásod 2014 óta!

Hírek a járkálók világából

7x06: Swear

2016.11.28. 22:00, Amy Black
Ez egy rögzített poszt. A hírekért, cikkekért és interjúkért görgess lejjebb!

Lehetőséged van letölteni az oldalról az aktuális epizód feliratát, de szigorúan csak 24 órán keresztül tárolhatod a gépeden, utána haladéktalanul törölnöd kell!

A feliratot Alias & Cassone készíti, innen is köszönjük gyors és tökéletes munkájukat! Felirat általában hétfő este, legkésőbb keddre készül el!

Adatlap

Az epizód adatlapja

Felirat letöltése

Magyar felirat

Felirattal

Online megtekintés magyar felirattal

Felirat nélkül

Online megtekintés angol nyelven

A posztot jövő héten a 7x07 Sing Me a Song váltja!

+1 közérdekű bejelentés: hét közepén költözünk, ezért előreláthatóan nem lesz hétközben frissítés, legkésőbb talán pénteken. Addig is türelmeteket kérem, a cseréim ne vegyenek le! ;)

Címkék: TWD Season 7 Videos

Bővítések #58

2016.11.26. 11:16, Amy Black

Igazából már jóval az évad kezdete előtt visszatértem volna, ha közben munkahely váltás, meg egyéb személyes gondok miatt nem tudtam hozzájutni az oldalhoz. Amint ezeket lerendeztem, leültem, és hozzáláttam az oldalnak.

Ezért felkerült az oldal új kinézete, ami igazából nem is olyan új, mert a css maradt, egyedül Negan vigyorog ránk Lucille-lel a kezében. Igen, itt is általános a Negan-mánia.

Az oldal idén is benevezett az Év Honlapja versenyre, nemrég kaptam a visszajelzést, hogy elfogadták a jelentkezésemet! :) Innen is köszönöm még egyszer nektek, és sok sikert minden további nevezőnek! ;)

De mivel ez egy frissítések címke, ezért szeretnék nektek egy összefoglalót írni, milyen tartalmak kerültek fel az oldalra a háttérben ;). Kicsit később sajnos, mint terveztem, de jobb később, mint soha! ;)

Oldal

  • A hírek modult átpakoltam bal oldalra, így szerintem professzionálisabb a lap.
  • Alulra egy újfajta lapozó került, így lehet tudni, éppen hányadik oldalnál tartottok a frissek olvasásában.
  • Készítettem egy Gyakran használt címkék modult, így tudtok kategóriánként olvasni a modulok között.
  • Levettem a hetedik évados spoiler-modult.
  • Levettem a petíciót is.
  • Ellenőriztem a cseréimet, kiknél szerepelek kint, és akinél nem találkoztam egyik szereplővel sem, vagy régen frissített, esetleg bezárt, levettem. Ha írtok, természetesen visszakerültök! ;)
  • Megújítottam a The Walking Dead? modul kinézetét, és újítottam a szövegen is.
  • Megújult az Oldal információk modul is.
  • Nemsokára lesznek új címkék is, sőt, egy régebbit is tervezek visszahozni, ez pedig a TWD Amy szemével. Egyelőre 4 epizódonként lesz látható.

The Walking Dead

Képregény

Címkék: Updates

Chandler Riggs otthagyja a sorozatot?

2016.11.23. 21:13, Amy Black
Forrás: moviepilot.com

Ezen a héten a TWD Go Getters epizódjában olyan karakterek kerültek reflektorfénybe, akik nem sok figyelmet kaptak a szörnyű évadnyitó óta. Láttuk Maggie-t és Sashát, és azt is, hogyan küzdenek szerettük elvesztésével, és hogyan próbálnak beilleszkedni a Hilltopba. Az epizód javarészt rájuk figyelt, de Carl is kiemelkedő karakter volt benne.

Carl nem riadt vissza a felnőttségtől, ahogy az autóvezetéstől sem (mégha nem is jó sofőr), és megvolt az első csókja is a barátjával, Eniddel. Miután végignézte, hogy Glenn és Abraham fejét Negan haragjában szétverte Lucille-lel, Carl komolyan elhatározott egy dolgot: megöli Negant. Az epizód végén azt is láthatjuk, ahogy követi a képregénybeli útját, és beugrik a Megváltók egyik autójába, Jesusszal együtt.

Bár még egy csomó minden folyik Carl karaktere körül, még az őt megalakító színész, Chandler Riggs körül is zajlik az élet a TWD-n kívül. A közelmúlt összegyűjtött eseményei miatt a show rajongói most arról vitatkoznak, hogy Riggs elhagyja-e vagy sem a sorozatot, ami azt jelentheti, hogy talán megölik a karakterét az évadban.

De Chandler Riggs tényleg elhagyja a sorozatot?

Sok jel erre a következtetésre utal, miszerint Chandler Riggs otthagyja a The Walking Deadet ebben az évadban. Az első ok elég nagy. Chandler még ebben a hónapban elárulta, hogy az Auburn University elfogadta a jelentkezését, így nemsokára megkezdheti ott a tanulmányait.

Mialatt Chandler elmegy egyetemre, egyértelmű jelnek tekinti néhány rajongó, hogy otthagyja a sorozatot, mások viszont másképp gondolkodnak. Az Auburn Egyetem Alabamában található, egy másfél órányira Atlantától, ahol a TWD-t forgatják. Persze, ezt jelentheti azt is, hogy Chandler ingázik a főiskola és a forgatás között, de ez egy kaotikus folyamat lehet menetrend szempontjából, és nem számít, mennyi időt kaphat a mi kedvenc egyszemű, hosszú hajú karakterünk, tovább fog lépni, ha úgy döntenek, hogy mégis élve hagyják.

A főiskola mindig egy nehéz életdöntés a színészeknek és színésznőknek, főleg azoknak, akik már részt vesznek egy nagy projektben. Elkell dönteniük, hogy megéri-e az oktatásért eldobni azt, amit éppen csinálnak, elmennek négy évre főiskolára, vagy folytatják a karrierjüket, és építik a saját életüket.
Még egy kis intelem, hogy Chandler édesapja, William Riggs is írt valamit a Facebook oldalára. William azt állította, hogy Chandler hétéves szerződése így teljes, és hogy nagyon büszke a fiára.

Az eredeti posztot nemsokkal utána törölték, de most el lehet olvasni:

„Hét éves szerződés teljesítve! Hálás vagyok az AMC-nek, a színészeknek és a stábnak, a TWD rajongóinak és főleg Chandlernek, hogy mindig 100%-ot teljesített. Hogy ezért képes volt felkelni hajnali 4-kor, jéghidegben dolgozni délután 3-ig, hátrahagyva a barátait és a gondtalan gyermekkort maga mögött, néha hiányzott egy-két házi feladat, panasz nélkül végigcsinálta, és mindig büszkévé tett, és csodálattal tölt el, hogy én lehetek az apja!”

Vitatkozhatunk ezen, hogy Chandler szerződését lehet hosszabbítani, akkor olvasd el az apja Instragram szövegét. Miután gratulált a fiának, használta a freedom hastaget, ami azt jelenti, hogy Chandler befejezte munkáját a szeretett zombishow-ban.

Még ha a Riggs család tervezi is, hogy Chandler elhagyja a TWD-t, és továbblépjen az életében, az AMC valószínűleg minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy Carlt élve és virulva tartsák a sorozatban. A karakterének jelenleg hatalmas történetíve van, ami csak bővülni fog, ahogy halad előbbre a sorozat. A képregényben Carl még mindig él, és bőven elég forrásanyag a következő évadra a karakternek.

Őszintén szólva, nem hiszem, hogy a showrunnerek tervezték Carlt megölni. Azonban, látniuk kellett, hogy ez be fog következni. Szinte pozitívan állok hozzá, hogy tisztában voltak azzal, hogy Riggsnek érdekében áll egyetemre menni, és ezt már több alkalommal is megtárgyalták. Nagyon is lehetséges, hogy az AMC végül fizeti Chandler tanulmányait amellett a pénz mellett, amit eddig is fizettek neki. Mivel a főiskolai tanulmányai teljesen összeférhetetlenek a sorozat forgatásaival, valószínűleg tárgyalni fognak az Auburnnel.

A végére hagyva, a történelem is azt mutatja, hogy mikor a fiatal színészpalánták egyetemre mennek, a stúdiók nehéz időszakot élnek meg azzal, hogy ott tartsák őket, de a végén elengedik a színészt. Lehet, hogy van esély erre Chandlernél? A TWD a legnépszerűbb sorozat a tévében, és Carl egy főszereplő, akinek szerepe csak bővülni fog a következő évadokban. Vagy Carl találkozik a halállal, és felrázza a show egész dinamikáját?

Hogy fog kihatni a halála a sorozatra?

Nem mondom azt, hogy Carl feltétlenül meg fog halni a soroztban, és őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy ez a helyzet hogy fog megoldódni. Azonban, csak feltételezzük, meghal. Az egész sorozatot alapjaiban változtatja meg. Először is, ha azt hitted, hogy a sorozat nem most készül az All Out War sztorit a képernyőre hozni, eldobva ezzel a folytonosságot, Carl halála csak rosszabb lehet. A képregény főszereplővé kovácsolta Carlt. Ha a TWD megölné Carlt, teljesen eltérne a forrásanyagtól, és új irányba haladnánk.

Ha eltekintünk a forrásanyagtól, Carl halála mit csinálna pontosan a sorozattal? Ha meghalna, akkor is valószínűleg a félévadzárónál vagy az évadzárónál történne. Még az is lehet, hogy Negan által. Talán a dolgok jól mennek Rickéknél, és minden reményteljesen alakul, amíg Negan nem jelenik meg, és nem roncsolja szét Carl agyát. Talán Carl és Jesus a Megváltók fogságába esnek, Negan meg túszként viszi őket vissza Alexandriába, és Carl halála akár hasonló lehet Hersheléhez, ahol Negan tetteti, hogy a halála egy tárgyalási alap, de a végén megöli Carlt, ami mégis háborút okoz a két csoport között.

Nyilvánvaló, hogy ez nagyban befolyásolná Rick karakterét, mivel ez tényleg előrébbtolná őt, hogy harcoljon. Ez lehet a végső ok, ami berobbantja a háborút Alexandria és a Megváltók között. Azonban, nehéz lesz nézni Ricket, ahogy továbblép Carl halála után. Korábban kijelentette, hogy nem tudja, mit csinál Carl – akkor is, ha Ricknek van egy másik gyereke.

Végezetül, ez mind csak spekuláció. Annak az esélye, hogy a TWD megválna Carltól, nagyon valószerűtlen. Személy szerint úgy gondolom, hogy a producerek minden bizonnyal találnak megoldást mindenre, ha tényleg így gondolják. Carl halála potenciálisan ledobná a sorozat egyensúlyát, ha nem is kicsit, akkor egészében. Tekintettel arra, hogy a TWD mindent megtesz, hogy egy erőteljes sorozat maradjon, nem fogja hagyni, hogy az Auburn Egyetem, William Riggs vagy akárki/akármi az útjába álljon.

[Forrás]

Érkezik végre a TWDG harmadik évada!

2016.11.23. 20:59, Amy Black
Forrás: thewalkingdead.com

A várakozásnak végre vége van! Tegnap bejelentették, hogy a rajongók már elő is rendelhetik a Telltale's The Walking Dead: A New Frontier-t digitálisan! A nagyon várt harmadik évad 2016. december 20-án, kedden jelenik meg az alábbi platformokon: PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3, iOS és Android. A Telltale a Twitteren jelentette be elsőként az izgalmasak híreket tegnap reggel (nálunk inkább estefelé):

A játékosok, akik előrendelik a Playstation Store-ban, kiegészítésként megkapják a sorozat második évadát és a Michonne miniszériát! A részleteket, valamint a Steam elérhetőségeket alább olvashatjátok!

A Telltale honlapján ez szerepel:

„Ez a harmadik új évaddal egyszerre folytatja az előző évadot, és egyszerre kezd egy új szálat, négy évvel a kitörés utáni első évad után. Mint egy szívszaggató és szörnyű dráma, az A New Frontier túlmegy azon, mit jelent túlélni abban a világban, amit elpusztított az élőhalott, és látni fogjuk a karaktereinket, ahogy szembekerülnek az új szabályokkal és igazságokkal, amit a földön brutálisan újrahasznosítottak, és újra felfedezik, mi maradt magából az emberiségből” – mondta Kevin Bruner, társalapító és CEO a Telltale Gamesnél. 

Az előző játékok rajongói boldogok lesznek, hogy Clementine hogy teszi; de az új játékosok is élvezni fogják a játékot. A Telltale szerint a játékosok egy Javier nevezetű karaktert is irányíthatnak, aki azzal küzd, hogy egyben tartsa a családját az új világban, miközben Clementine szerepében is játszhatunk, aki mostanra tinédzser túlélő lett, titkokat tartogat a múltjából, miközben ő is védi a saját maga családját.

[Forrás]

Címkék: TWDG Season 3

Nézd végig a TWDG első három epizódját röviden!

2016.11.23. 20:39, Amy Black
Forrás: thewalkingdead.com

Q&A: 7x06 Swear (második rész)

2016.11.23. 20:35, Amy Black
Forrás: TSDF Army

Ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó! :) Íme a következő epizód spoilereinek második része is ;). Türelmetlenebbeknek előre, türelmeseknek hátra arc! Vár rátok még pár cikk és hír a TWD világból! ;)

Q&A: 7x06 Swear (első rész)

2016.11.22. 21:50, Amy Black
Forrás: TSDF Army

Kicsit korai talán ezt így ellőni, de amit idáig ezzel a négy betűvel találtam, az 90%-ban bejött. Most így lesz, én úgy érzem, főleg látva a két sneak peaket. Még érkezik egy második része is a spoilereknek, de ezt csak a hét más napján fogjátok megkapni! Türelmetlenek, kicsi türelmet kérek ;).

Talán előbb jönnek a Suttogók?

2016.11.21. 22:47, Amy Black
Forrás: comicbook.com

A TWD rajongói évek óta vártak Negan debütjére, mire megtörtént a múlt évadban. Néhányan csodálkozhatnak, miért várták ennyire ezt az aljas gazembert, ami érthető.

Próbáljunk így gondolni rá: egy nagy gazember növeli a küzdő hős nagyságát. Ha nem lett volna a Kormányzó, akkor senki sem látta volna azt a Ricket, akit ma imádunk. Negan, egy egészen más módon, előhozza Rick gyengeségét. Amint Rick végre felemelkedik a gonosszal szemben, a győzelmét sokkal kielégítőbbnek fogja érezni. Egy jó gazember szükséges a jó sorozathoz.

Ez a koncepció az, ami miatt a képregény rajongói már előre néznek a következő csoport gonoszokra. Egyetlen személy helyett a képregény bevezette a Suttogókat [angolul The Whisperers – a szerk.], mint az új gonosz erőt.

Ha nem ismerősek neked, akkor a Suttogók egy olyan csoportnyi ember, akik úgy hiszik, hogy a fertőzés egyfajta mód arra, hogy visszaállítsa az emberiséget az állatias mivoltukhoz. A legtöbb szabályokat eldobták, és Alpha a vezetőjük. A legőrületesebb dolog ezekben az emberekben azonban az, hogy járkálóknak öltöznek be, ezért tudnak a hordákban elvegyülni. Igen, jól olvasta mindenki, a Suttogók halott zombibőrt hordanak. Olyan undorító is, mint amilyennek hangzik.

Akárhogy is, ezek a kényszergazemberek azok, akikre a képregény rajongók már nagyon várnak, hogy lássák a sorozatban őket.

A következő epizódok leírása szerint a rajongók csodálkoznak, hogy vajon ilyen korán felbukkanak-e. A hatodik epizód szerint Tarát és Heath-et érjük utol, és ők ketten találnak egy új és titokzatos csoportot. Az a nagy pletyka terjed, hogy ez a csoport a Suttogók csoportja.

Ez a helyzet, akkor a csoport könnyen sokkal előbb jelenhet meg a képernyőn, mint ahogy tették azt korábban a képregényben. A forrásanyag szerint a csoport még jó sokáig nem jelenik meg Negan és Rick háborúja után.

Scott Gimple egy exkluzív interjúban beszélt Brandon Davisnek erről a pletykáról. Rá is kérdezett, hogy van-e esély rá, hogy ezek az emberek a Suttogók.

„Ha ilyen messzire eljutottunk úgy, hogy nem mondtunk róluk semmit, szeretném, ha a közönség fedezné fel ezt a csoportot, mikor a képernyőre kerülnek. Azt mondanám... úgy értem, nem a Suttogók. Azt is mondom azonban, hogy nem lehetetlen, hogy a Suttogók legyenek, vagy a jeleik, hogy sokkal előbb jelentek meg, mint a képregény idővonala, de nem ennyire korán.”

Ha még senki sem jött rá, melyik ez a csoport, van rá lehetőség, hogy ez a csoport még nem is szerepelt a képregényben. Még fontosabb, hogy nagyszerű lehetőség van arra, hogy a Suttogók előbb kerülnek a sorozatba. Talán tényleg túl korai még most, de ízelítőt adni a világukból ilyenkor már értelmet ad. Egy hibátlan átmenetet adna Negan és a Suttogók között.

Akárhogy is legyen, Negan is bőven elég jelenleg a közönségnek, hogy megküzdjenek vele. Úgy tűnik, hogy még Ricknek is egy kicsit sok. Reméljük, nem tart ez sokáig.

[Forrás]

Címkék: TWD Articles Spoilers

A hetedik évad vége drasztikusan más lesz a premierjétől

2016.11.21. 21:25, Amy Black
Forrás: comicbook.com

A The Walking Dead arról ismert, hogy évadról évadra változik. A harmadik évadban érezhettük, mennyivel másabb az élet a börtönben, mint ahogy éreztük a második évadban a farmon, mert más stílusban lett megálmodva.

Ez az, ami annyira sikeressé teszi a sorozatot. A rajongók találgatnak, talpon tartanak, és kevés az esély rá, hogy unatkozz. Elvesztheted az érdeklődésed 1-2 epizód alatt, de a show visszatér, és megharap, mikor nem vagy rá felkészülve.

A hetedik évad premierje után rengeteg rajongó megkérdőjelezte magának, hogy nézi-e tovább a sorozatot vagy sem. Brutális és borzalmas volt az erőszakban, ahol a közönség nem akarta nézni Rick Grimest az áldozat szerepében. Ez a férfi a hősük volt, és most Negan megtört szolgája lett.

Ha ebben a táborban vagy, van egy jó hírünk – Scott Gimple érkezik megmentésre.

Egy exkluzív interjúban Gimple elárulta Brandon Davisnek, hogy a show teljesen más érzéseket fog kiváltani, mikor a hetedik évad véget ér. Az interjúban vetődött fel ez, és Davis megkérdezte, lesz-e valamilyen változtatás a 7B stílusában, mikor eljön az ideje, és Gimple válasza nagyon őszinte, és nagyon felemelő volt.

„Azt kell mondanom, hogy a 7B hangulata merőben más lesz, mint a 7A hangulata. A 7B vége nagyon más, mint a 7A kezdése. A 7B hangulatáról Andyvel beszéltem tegnap este. Nagyon-nagyon más félévad, mint az ezt megelőző félévad. Még szerkezetileg is, amit most csinálunk az epizódokkall, és látjuk, hogy mindenki benne van, a struktúra nagyon, nagyon más, mint az első fél. Rengeteg variáció van. Nagyon-nagyon más szituáció, de a 6. 7. 8. epizód... oh, már közelben járunk? Azt kell mondanom még egyszer, hogy a 7A vége nagyon különbözik a 7A elejétől. Ez fogja elindítani a másfajta hangú 7B-t.”

Ha egyszer ennek a félévadnak vége elsz decemberben, a rajongók teljes lendületben kell, hogy legyenek. Ha ez azt jelenti, hogy Rick végre kész felemelkedni, és totális badass legyen megint, akkor legyen úgy.

Csináld csak Gimple, a rajongók készen állnak. 

[Forrás]

Címkék: Articles

7x05: Go Getters

2016.11.21. 17:10, Amy Black
Ez egy rögzített poszt. A hírekért, cikkekért és interjúkért görgess lejjebb!

Lehetőséged van letölteni az oldalról az aktuális epizód feliratát, de szigorúan csak 24 órán keresztül tárolhatod a gépeden, utána haladéktalanul törölnöd kell!

A feliratot Alias & Cassone készíti, innen is köszönjük gyors és tökéletes munkájukat! Felirat általában hétfő este, legkésőbb keddre készül el!

Adatlap

Az epizód adatlapja

Felirat letöltése

Magyar felirat

Felirattal

Online megtekintés magyar felirattal

Felirat nélkül

Online megtekintés angol nyelven

A posztot jövő héten a 7x06 Swear váltja!

Címkék: TWD Season 7 Videos
 
Since 2010
The Walking Dead
A képregény 2003 óta hódít szerte az egész világon. 2010-ben indult el a hihetetlenül sikeres sorozat, 2011-től kezdve jelent meg a Kormányzó életét bemutató könyvek, 2012-ben érkezett a Telltale Games játéka, a Telltale Games’ The Walking Dead, 2013-ban pedig a Terminal Realityé, a Survival Instinct. 2015 nyarán debütált a társsorozat, a Fear The Walking Dead, ami Atlanta, Georgia állam helyett Los Angelesben, Kalifornia államban játszódik.

Folyamatosan jelennek meg újdonságok, ezekről az oldal rendszerint mindig beszámol. Minden további hírért kövesd az oldalt!

Az oldalon spoileres tartalmak vannak az új olvasók számára, így csak saját felelősségre ajánlott böngészni a tartalmakat!

 
Gyakran használt címkék

Az alábbi linkek közt kedvetekre olvashattok bármelyik kategórián belül! :)

 
Galériabővítések

Többször is érdemes visszanézni a galériába, hiszen mindig több mappát frissítek, naponta többször is, és ez a script óránként frissíti csak magát.

 
Chat

Néhány alap chatszabály!

Egyedül szerkesztem a lapot, Amy néven, kérlek, ne kedves cserém stb.-ként hivatkozz rám! A chat szűri a spamrobotokat. Ne reklámozd az oldalad, arra van külön hirdetőkönyv. Itt kérhetsz cserét is.

Mindenkit szépen megkérek, hogy bármilyen spoilert tartalmazó véleményt a SpoilerZone-ba írjatok, köszönöm! Ötleteket az Ötletládába várok. 
Team Family

Ha oldalad valamelyik TWD/FTWD szereplővel foglalkozik, az alábbi csoportot Neked találták ki! ;)

 
Vörös szőnyeg

13/25

 
Partnerek

Színészek, színésznők, sorozatok, zenekarok, énekesek, portálépítős oldalak előnyben! :) A betölthető helyek száma egyelőre végtelen. 

Cserefeltételek | Lekerültél?


 

 
Facebook

Kövessétek az oldal Facebook oldalát, hogy ne maradjatok le semmilyen frissítésről! ;) Néhány hír ugyanis csak a Facebookon kerül megosztásra! Minden hosszabb cikk vagy leírás itt az oldalon található meg!

 
 
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
TWD magyar rajongók

A Survivors modul utódja, egyben fórum is megtalálható a Facebookon az alábbi csoportban.

 
Oldal információk
Szerkesztő: Amy Black
Téma: The Walking Dead
Design: 21.
Neve: Negan is Here
Nyitás: 2014.01.17.
Költözés: 2014.02.16.
Források: [link]
Tárhely: G-Portal
Böngésző: Opera
Felbontás: 1280+
Az oldalon található összes anyag az oldal saját ötleteim és fordításaik. Ha a forrás nem az enyém, megjelölöm a cím alatt és a cikk végén. A másolás, másodközlés a forrás megjelölése nélkül egyébként is tilos, és következményekkel járnak.
Az oldalon 2016. szeptember 20-án megdőlt a látogatottsági rekord, aznap 2502 fő kereste fel az oldalt.
A képek és videók a megosztók tulajdonában állnak, nincsenek a tulajdonomban. Nincs semmi anyagi hasznom a lapból, pusztán más rajongók tájékoztatása a cél.

 
Minden jog fenntartva 2014-2017 (c) the-walkingdead.gp